Skip to content

Räkkärimarketin kassa ja 5 muuta lyhyttä hyvää kirjaa

Posted in Ajankohtaista, and Parhaat kirjat

Paula Noronen: Tarja Kulho. Räkkärimarketin kassa. Tammi 2020, 167 sivua. Lukija Paula Noronen, 4 tuntia.
Kenelle: Jos haluat irrottautua uutistilanteesta.


Onpa ollut hankala alkuvuosi. Käteen on tarttunut ihan liian suuri määrä kirjoja, jotka olen jättänyt kesken. Tai istunut tankkaamassa samoja sivuja. Äänikirjoissa on käynyt sellainen tuuri, että yhtäkkiä olen huomannut, että olen kuunnellut kaksikin tuntia, mutta en oikeastaan muista, mitä. Kesken on jäänyt: kerran, toisen ja kolmannenkin kerran.

Töissä oli suuria muutoksia ja kävin perheen kanssa sairastamassa ulkomailla yhden lomaviikon ajan. Sitten iski nämä koronauutiset, joita olen halunnut lukea ja päivittää tietämystäni niistä, kirjojen lukemisen kustannuksella.

Eli todella huonot lukuviikot takana. On pitänyt taktikoida ja valita kirjoja, joiden takuuvarmasti tiedän olevan miellyttäviä. Eli: ajankohtaista terveysasiaa, vähän jännäriä, tetokirjoja holokaustista…

Lue täältä kohdasta helmikuu, mitkä kirjat sain luetuksi lukujumikuukauden aikana!

Ihan hiljattain kuuntelin Paula Norosen Tarja Kulho. Räkkärimarketin kassan.
Norosen kirjat on meillä kotona tehokuuntelussa, kun neljävuotias kerrassaan rakastaa Supermarsuja. Olemme kesästä lähtien kuunnelleet niitä joka päivä tunteja.

Nyt kun Storytel näyttää, kuinka moni muut kuuntelee samaa kirjaa samaan aikaan, tunnen suurta yhteenkuuluvuuden tunnetta teidän kaikkien muiden perheiden kanssa, joissa Marsu Halosen seikkailuja kuunnellaan aamuviideltä tai puoli yhdeltätoista illalla.

Paula Noronen: Tarja Kulho. Räkkärimarketin kassa. Tammi, 2020.


Tarja Kulhoa kuuntelin jo Radiomafian aikana eli mitä, 1990-luvun alkupuolella. Toisena viikonlopun päivänä tuli tämä verrattoman hauska show, jonka keskushenkilö oli Korson kuvitteellisen Räkkärimarketin kassahenkilö Tarja Kulho.

Ja nyt meillä on kirja. Sen kantava teema on, että Tarja Kulho osallistuu Uusi suunta työelämä -kurssille.

Nauroin, unohdin maailman ja viihdyin Räkkärimarketin kassan parissa. Suosittelen kirjaa teille muillekin, jotka haluatte irrottautua maailmantilanteesta. Tarja Kulho pärjää aina.


Lisää lyhyitä kirjoja

Tästä tuli mieleeni, että moni teistäkin voi kaivata vinkkejä hyviin lyhyisiin kirjoihin. Täältä pesee!

1. Tuomas Kokko: Tosi kivat juhlat. Kosmos 2019. Vain 126 sivua. Kuitenkin tämä jättää tosi hyvän jäljen, muistan monia kohtauksia tästä. Hyvää, itseironista kieltä, samaistuttava. Äänikirjana vain 2h15 min! Kirjoitan kirjasta täällä.

2. Emmi-Liia Sjöholm: Paperilla toinen. Kosmos 2019. Sivuja 187, äänikirja 3 h 52 min. Luin tämän yhdessä illassa. Jakaa vahvasti mielipiteitä, mutta mitä väliä – joko jätät kesken tai imaiset tämän muutamana suupalana ja juokset ympyrää, niin kuin minä. Ihastelin kirjaa täällä.

3. Sayaka Murata: Lähikaupan nainen. Gummerus 2020. Kiinnostava yksityiskohta: japaniksi kirjan nimi on: Lähikaupan ihminen. Heräsin ajattelemaan sanojen kulttuurisia merkityksiä luettuani ensin kirjan ja kuultuani sen jälkeen Twitterissä kirjailija Karo Hämäläiseltä, että kustantamo ei halunnut antaa suoraa käännösnimeä tälle. Lukekaa ja miettikää! Ruotsiksi kirjan nimi on Hur mår fröken Furukara, eli vielä typerämpi nimi. Kirjan kuuntelee 3 tunnissa 50 minuutissa.

4. Edouard Louis: Ei enää Eddy. Tammi 2019, 190 sivua. 4 h 51 min tykitystä suoraan Pohjois-Ranskasta. Vaikka sivuja on vähän, tähän menee useampi ilta omintakeisen tyylin vuoksi – siis etenkin jos sinulla ei ole aikaa tai kiinnostusta käännellä sivuja pikkutunneille asti. Uskomattoman koskettava kirja.

5. Gabriel Garcia Marquez: Kuulutetun kuoleman kronikka. WSOY 1982. Olin viimeksi lukenut Marquezilta Sadan vuoden yksinäisyyden ja senkin lukiossa. Ahkeroin pari iltaa kuntosalilla kevyesti ja kuuntelin tämän: kolme tuntia ja neljä minuuttia.

Seuraa, tykkää ja jaa Sivusuhteita!
error

One Comment

  1. Nyt lukeminen tuntuu pitkästä aikaa vaikealta. Lähikaupan nainen on kesken (kiintoisa tuo nimiasia!) ja Räkkärimarketin kassa odottelee Storytelin hyllyssä kuuntelua. Yritän näillä päästä takaisin lukemisen makuun ja siirtää sivumpaan uutisia. Liian paljon tulee niitä vahdittua.

    4.4.2020
    |Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sivusuhteita Instagramissa
Seuraa minua
Jaa Facebookissa