Skip to content

Christina Larsson: M-ryhmä II & III

Posted in Ajankohtaista

Christina Larsson: M-ryhmä II ja III. Word Audio Publishing 2020. Luettu e-kirjana. Kirja saatu kustantajalta.
Kenelle: Helppoon, nopealukuiseen dekkarinälkään. Kolmas osa kuroo juonenpäät yhteen.

Ensimmäinen osa trilogiaa arvioituna täällä.

Nora Feller ei jätä vielä uutta työpaikkaansa M-ryhmää, vaikka ryhmän toimintatavat arveluttavat ja äidillä on kotona Katrineholmissa hätä.

Toisessa osassa Christina Larssonin trilogiaa paljastuu entistä syvemmin, kuka M-ryhmän jäsenistä ohjailee muita, mutta hänenkin motiivinsa jää pimentoon. Tässä osassa selvitetään Louise Brobacken julmaa murhaa, jossa on osin ritualistisia piirteitä.

Kun tapausta aletaan selvittää, paljastuu juonittelua ja väärinkäytöksiä.

Nora Fellerin elämässä on muutakin painetta: äiti voi yhtä huonommin ja entisen kollegan Ulrikin yhteydenotot ja suorastaan vainoharhainen käytös luovat epämukavaa tunnelmaa.

Onko joku halunnut Ulrikin, Noran ja ex-miesystävä Kristianin pois tutkimasta tiettyä tapausta? Sitä Nora pohtii selvittäessään ryhmänsä kanssa Louise Brobackenin murhaa.

Edellisen kirjan kuuntelin äänikirjana ja kuten kerroin, se oli hyvin miellyttävää. Tämän toisen ahmaisin reilussa päivässä. Juoni on paikoin epäuskottava, mutta jos sen ei anna häiritä, voin suositella kakkososaa jonon jatkoksi.

Mietin ainoastaan, miten kirjailija saa kurottua kaiken yhteen kolmannessa osassa. Siinä on arvatenkin tulossa vielä yksi rikos selvitettäväksi. Sitten pitäisi selvittää miksi M-ryhmä oikeasti on olemassa, mikä on kaikkien sen jäsenten syy olla ryhmässä ja miksi joku vainoaa Katrineholmin poliisin jäseniä. Minne väkivaltainen ex-poikaystävä Kristian on kadonnut ja miksi Ulrik on niin kiinnostunut Noran äidistä?


Päivitetty 7.3: M-ryhmä III

Kolmannessa osassa tätä trilogiaa juostaan pitkin Etelä-Ruotsia. Teemat ovat muista osista tuttuja: Nora epäilee, ryhmän jäsenet kyräilevät toisiaan enenevissä määrin. Noran äidillä tuntuu olevan jotain hyvin tärkeää sanottavaa, ja toisaalta hän haluaa myös peittää jotain kovin tiiviisti.

Tässä kirjassa kuolee heti kättelyssä mies, jolla on ollut paljon menetettävää ja paljon salattavaa. Kuolema alkaa vaikuttaa kostolta. Tämän kuoleman kautta M-ryhmä pääsee käsiksi myös niin sanotun suuremman kuvion äärelle.

Nora tekee omia tutkimuksia, ja niiden edetessä hän vakuuttuu, että M-ryhmän olemassaololle on jokin salattu syy. Ulrikin hautajaisissa tämän omaiset saavat hänet vakuuttumaan, että Ulrikin kuolema ei ollut vahinko. Myös salaliittoja ja sairaita seksihimoja löytyy.

Kokonaisuutena trilogian kolmatta osaa vaivaa tietty hajanaisuus – joka on oikeastaan leimallista koko trilogialle. Tämä on viihdyttävä, nopealukuinen ja miellyttävästi kuunneltava sarja – mutta se ei ehkä jää miksikään klassikoksi.

Henkilöt jäävät Noraa lukuunottamatta etäisiksi ja vähän kaavamaisiksi. Heillä ei tunnu olevan muita ominaisuuksia kuin se, mikä on ilmeisintä. He eivät siis ole kovin moniulotteisia. Sllti suosittelen: lukujumeihin ja sellaisiin tilanteisiin, kun et jaksa perehtyä mihinkään kovin vaativaan.

Lue myös:
Christina Larsson: M-ryhmä I
Kaikki kirjat vuonna 2020
Näitä kirjoja odotan keväälle 2020

Seuraa, tykkää ja jaa Sivusuhteita!
error

2 Comments

  1. Kiitos bloggauksesta! Tämä kirjan on minunkin lukulistallani. Joskin pääsen vasta ensi viikolla sen pariin, kun se ilmestyy äänikirjana…

    1.2.2020
    |Reply
  2. Kiva kuulla kommenttisi, minulla vielä viimeinen osa kuuntelematta.

    8.3.2020
    |Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sivusuhteita Instagramissa
Seuraa minua
Jaa Facebookissa