Skip to content

Kaikki kirjat vuonna 2020

Posted in Ajankohtaista, and Kaikki kirjat

Tässä on kaikki kirjat, jotka olen lukenut tai kuunnellut vuonna 2020. Lista päivittyy.

Helmikuu

Katarina Wilk: Perimenopower. Valmiina vaihdevuosiin. Atena 2020, 155 sivua. Kääntänyt Karoliina Timonen. Kansantajuisesti vaihdevuosista ja niitä edeltävästä ajasta. Toivoin, että ravitsemuksesta olisi ollut enemmän tietoa.

Tammikuu

Eero Huovinen: Äitiä ikävä. WSOY 2020, 235 sivua. Äänikirjan lukee: Antti Virmavirta. Eeron äiti kuolee, ja siitä vaietaan vuosikymmeniksi. 66 vuotta myöhemmin eläkkeellä oleva emerituspiispa Eero löytää isänsä jäämistöistä kirjeet, jotka paljastavat, miten äiti kuoli – ja eli. Kirjoitan teoksesta täällä.

Christina Larsson: M-ryhmä I. Word Audio Publishing 2020. Äänikirjan lukee Karoliina Kudjoi. Nora Feller aloittaa poliisina M-ryhmässä. Ryhmän tavat toimia ihmetyttävät, vaikka tuloksia tulee. Kehen voi luottaa ja miksi entinen poikaystävä vainoaa edelleen? Äänikirja saatu kustantajalta. Kirjoitan teoksesta täällä.

Christina Larsson: M-ryhmä II. Word Audio Publishing 2020. Nora Fellerin tutkimukset etenevät. Vähän kökömpi teos kuin trilogian ykkösosa. E-kirja saatu kustantajalta. Viihdyttävä silti. Kirjoitan kirjasta täällä.

Edouard Louis: Ei enää Eddy. Tammi 2019, 190 sivua. Suomentaja Lotta Toivonen. Eddy ei ole kuin muut ja se hänelle kerrotaan. Koskettava, uskomattoman hyvä autofiktio vuonna 1992 syntyneeltä kirjailijalta.

Emmi-Liia Sjöholm: Paperilla toinen. Kosmos 2020, 189 sivua. Omaelämäkerrallinen romaani. Nuorena tehty abortti, teini-iän seksielämän kuvailua, kipuilua parisuhteissa, uskomattoman kauniisti kuvattuja pieniä kipeitä hetkiä. Vakavista asioista kepeästi. Koskee sydämeen. Kirjoitan teoksesta täällä.

Travis Stork: The Lose Your Belly Diet: Change Your Gut, Change Your Life. Ghost Mountain Books, 2016. Kuuntelin äänikirjana. Järkevää ravitsemusta, asiaa suolistomikrobeista, kuiduista ja liikunnasta.

Jorge Cruise: The 3-Hour Diet. HarperResource, 2015. Jos syöt kolmen tunnin välein ja noudatat tohtori Cruisen ohjeita, laihdut. Uskoisin, että totta. Kuuntelin tämän dieettiklassikon äänikirjana.

Fiona Barton: Epäilty. Bazar, 2020. Kääntäjä: Pirkko Biström. Lukee: Krista Putkonen-Örn. Kaksi englantilaista tyttöä katoaa reppureissulla Thaimaassa. Tapauksesta alkaa tehdä juttua toimittaja Kate Waters, jonka oma poika Jake pakoilee Thaimaassa. Pian selviää, että tapaukset liittyvät toisiinsa. Epäuskottavuus vähän rassasi ja toisaalta se, että tajusin liian varhain kirjan koukun. Kuuntelin ja luin vuorotellen.

Seuraa, tykkää ja jaa Sivusuhteita!
error

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sivusuhteita Instagramissa
Seuraa minua
Jaa Facebookissa