Skip to content

Luetut kirjat vuonna 2019

Posted in Ajankohtaista, and Kaikki kirjat

Tässä listassa on kirjat, jotka olen lukenut tänä vuonna. Jos haluat kuulla, millainen jokin kirja on, ota yhteyttä, niin kerron! Lista päivittyy, eikä varmasti ole täydellinen. Jos keksin nopean tekniikan, päivitän tämän aakkosjärjestykseen.

Sita Salminen: Lupa. Kosmos 2019. Youtubetähden eroottisia novelleja millenniaaleille ja gen zetalaisille.

André Heikius: Painototori – Pudota painoa pysyvästi. Tammi 2019. Kirjoitan kirjasta täällä.

Pertti Mustajoki: Vähennä kaloreita ilman dieettiä. Duodecim, 2019.  Laihduttamisen ei tarvitse olla kitumista. Sisätautien erikoislääkärin kirja on painonhallintakirjojen suosikkejani. Kirjoitan siitä täällä.

Jyrki Lehtola: Tesla metsässä. Siltala 2019. Menin vipuun ja luulin, että vieraskirjoituksen oli kirjoittanut oikeasti joku muu kuin Lehtola. Helvetillisen hauska kokonaisuus.

Olga Togarczuk: Alku ja muut ajat. Otava 2007. Suomentanut Tapani Kärkkäinen. Nobelistin ravisteleva ja uskomattoman kaunis teos kertoo paljon enemmän kuin sanoo yhden puolalaisen kylän ja sen asukkaiden kautta.

CS Duffy: Muukalainen. Storytel Original 2019. Viihdyttävä, tiheätunnelmainen ja valitettavasti täynnä pieniä asiavirheitä oleva kirja brittiparista, joka muuttaa Tukholmaan pienen poikansa kanssa. Asunnossa taitaa kummitella ja parisuhde rakoilee.

Nicholas Perricone: The Wrinkle Cure. Julkaisuvuosi 2001. Näytä 10 vuotta nuoremmalta ilman kauneuskirurgiaa. Viihdyttävä, kysymyksiä herättävä. Tuhoanko pullaa syömällä siis paitsi maksani, myös naamani? Kuuntelin Storytelistä.

Renee Knight: Kenenkään ei pitänyt tietää. Otava 2016. Suomentanut Arto Schroderus. Perheenäiti Catherine alkaa lukea romaania, joka hämmentävästi tuntuu kertovan Catherinen elämän synkimmästä salaisuudesta. Ainut vain, että kenenkään ei pitänyt tietää.

Adam Kay: Kohta voi vähän kirpaista. Arthouse 2019. Lääkärin salainen päiväkirja julkisesta sairaanhoidosta. Todella hauska ja traaginen kokoelma päiväkirjamerkintöjä. Loppu saa kuitenkin kyyneliin.

Simo Holopainen: Me jouduimme sotaan. Ilta-Sanomat 2019. Komea ja koskettava teos, jossa sotiemme viimeiset kokijat pääsevät kertomaan, mitä muuta sota on kuin valtioiden välisiä väkivaltatilanteita.

Jojo Moyes: Pariisi yhdelle. Hetero- ja muuten vaan normatiivisia rakkausnovelleja. Suosittelen raskaan sarjan Moyes-faneille tai heille, jotka kaipaavat todellista nollausta pääkoppaan. Muille en.

Eppu Nuotio: Anopinhammas. Otava 2018. Aktiivinen eläkeläinen Ellen Lähde selvittää erikoisia kuolemantapauksia lähipiiristä. Silja ja Pilke totuttelevat elämään SIljan uuden miesystävän kanssa, mutta jokin on vinossa. Tykkään.

Katie Lowe: Jumalten verta suonissamme. Gummerus 2019. Yksi parhaista kirjoista pitkään aikaan. Upea, pelottava ja mysteerinen. Lue kirjoitus täältä!

Mari Jungstedt: Luvattu maa. Ruotsalainen toimittaja Sara ratkoo murhia ja avio-ongelmia Gran Canarialla. Kirja on helppolukuinen mutta epäuskottava.

Erik Axl Sund: Lasiruumiit. Otava 2015. Yksinäisten teinien itsemurha-aalto on erikoinen ja puistattava. Jens Hurtig koettaa selvittää, miten 80-luvun kasetit, erikoiset äänitteet ja sekalainen joukko ihmisiä liittyvät kammottavaan mysteeriin.

Ane Riel: Pihka, Aula Co. 248 sivua. Karmea ja koskettava kirja uskollisuudesta, salaisuuksista ja uusista aluista.

Jo Nesbø: Veitsi. Johnny Kniga 2019. Harry Holella menee entistäkin huonommin. Onko hän murhaaja vai onko hänet lavastettu todella inhottavalla tavalla syylliseksi? Arvioni kirjasta täällä.

Cristina Sandu: Vesileikit. Otava 2019. Pienoisromaani, jossa paljon ajateltavaa. Naisten tarinoita, joissa pienellä siveltimellä maalataan suurta kuvaa.

Cristina Sandu: Valas nimeltä Goliat. Otava, 2017. Alballa on juuret Romaniassa. Hän etsii itseään ja vastauksia suuriin kysymyksiinsä monessa ajassa. Runollisuutta ja leiskuntaa.

Jari Tervo: Loiri, Otava 2019, 719 sivua. Taitelija Loiri rakastaa, tuntee ja elää. Vuoden 2019 puhutuimpia elämäkertoja. Kirjoitus kirjasta löytyy täältä.

Inka Nousiainen: Mustarastas, Wsoy 2019, 151 sivua. Vuonna 1989 katosi nuori mies eikä kenenkään elämä pysy samanlaisena. Superupean kannen suunnitteli Martti Ruokonen.

Michelle McNamara: Katoan yön pimeyteen. Atena 2019, 400s. Kuka piti pelon vallassa Etelä- ja Pohjois-Carolinaa yli kymmenen vuoden ajan? Kuka oli uskalias psykopaatti, jonka teoista tihkui halveksuntaa ja armottomuutta? Värisyttävä true crime-story. Kirjoitus löytyy täältä.

Jenni Stammeier: Suomalaiset junapummit – kulkureita ja kerjäläisiä. Docendo 2019. Kanadansuomalaiset siirtolaiset eivät aina vuolleet kultaa seinästä. Boheemien junapummien eriskummallinen elämä.

Alex Michaelides: Hiljainen potilas. Gummerus, 2019. 524 sivua. Psykoterapeutti kiintyy miehensä murhanneeseen potilaaseen kohtalokkaasti. Hän haluaa selvittää naisen salaisuuden, mutta nainen ei ole surmatyön jälkeen sanonut sanaakaan.

Nanna Karalahti: Sinä pystyt. Wsoy, 2019. 163 sivua. Tsemppiä elämänmuutokseen ja treeniin. Kauniita ajatuksia rakkaudesta. Kirjoitus kirjasta löytyy täältä.

Johannes Anyuru: He hukkuvat äitiensä kyyneliin, S&S, 400 sivua. Maaginen tarina tulevaisuuden Ruotsista. Lukupiirini rakasti kirjaa.

Sisko Savonlahti: Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu, Gummerus 2018, 304 sivua. Toimittaja Sisko Savonlahden oloinen päähenkilö seurustelee, syö sipsejä ja pohtii elämän merkityksellisyyttä. Kirjoitus kirjasta löytyy täältä.

Antti Rönkä: Jalat ilmassa. Gummerus 2019, 204 sivua. Esikoisromaani tekee näkyväksi koulukiusaamisen vaikutukset. Kirjoitus kirjasta löytyy täältä.

Cilla ja Rolf Börjlind: Musta aamunkoitto, Kustantamo S & S, 2016. Olivia Rönning selvittää kollegojensa kanssa ikävää rikossumaa Ruotsissa. Sarjan kolmas osa.

Anna Leena Härkönen: Kenraaliharjoitus. Otava 2019. Surumielinen kirja siitä, kun keski-ikäinen pariskunta aikoo löytää piristystä suhteeseensa ja hukkaavat matkalla itsensä.

Nina Lykke: Ei, ei ja vielä kerran ei. Gummerus 2019. Keski-ikäinen pariskunta menettää yhteyden toisiinsa mutta löytää itsensä.

Petra Kahn Nord: Bli vän med din stress. Sinulle joka hermoilet tai olet lähellä luisua rotkoon.

Mia Clase ja Lina Nertby Aurell: Food Pharmacy: en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning… Julkaistu Storytelissä v 2016, 3 h 56 minuuttia. Kaksi suolistosta kiinnostunutta influenceriä kertoo kansantajuisesti terveellisen ravinnon etuja. Myös reseptejä.

Anni Saastamoinen: Sirkka. Kosmos, 2019, s. Elämän sivuhenkilön tavallinen elämä, jossa jännitystä tuo elämään ei tuo juuri mikään. Tavallisuuden ylistys. Kirjoitus kirjasta löytyy täältä.

Tuomas Kokko: Tosi kivat juhlat. Kosmos, 2019, 126 sivua. Helsingin Sanomien toimittajan oloinen ihminen ahdistuu Kalliossa ja haaveilee ihmisestä, jonka kanssa voi päättää olla tekemättä lapsia. Kirjoitus kirjasta löytyy täältä.

Tiia Forsström: Ammattirakastaja, Like kustannus, 2019. 300 sivua. Kaikki seksityöläisen arjesta mutkattomasti ja tunteella. Kirjoitus kirjasta löytyy täältä.

Anna Jansson: Murhan alkemia, Gummerus 2012. Maria Wern seikkailee.
Anna Jansson: Haudan takaa, Gummerus 2013. Maria Wern seikkailee.
Anna Jansson: Tuhopolttaja. Gummerus, 2014. Maria Wern seikkailee.
Anna Jansson: Hämärän lapset, Gummerus, 2015. Maria Wern seikkailee.

Anna Jansson: Dotter saknad, Norstedts, 2019. Kristoffer Bark -niminen poliisi etsii tytärtään ja kadonneita naisia. Huippuhyvä kirja! Kirjoitus kirjasta löytyy täältä.

Maria Adolfsson: Harha-askel. Tammi 2019, 463 sivua. Kuvitteellisessa Doggerlandin saarivaltiossa tapahtuu murhia.

Maria Adolfsson: Myrskyvaroitus. Tammi 2019. Sama kuin yllä. Ei ihan yhtä vetävä kokonaisuus kuin ensimmäinen kirja, joskin 50+sinkkunainen ratkomassa rikoksia on viehättävä veto.

Seuraa, tykkää ja jaa Sivusuhteita!
error

2 Comments

 1. Ccino
  Ccino

  Aika vaikuttava lista! Oma suoriutuminen on ollut vähän jähmeää tällä alueella.

  7.11.2019
  |Reply
  • Kiitos! Mutta tarkoitus ei ole brassailla. Olen vähän allerginen listauksille, missä kirjataan puhtaasti määrää. Tai mulle tulee suorituspaineita “luin jo sata kirjaa tammikuussa” -listasta. Alkuvuoden kirjoja muistan tosi huonosti, jotenkin ne katoavat päästä.

   8.11.2019
   |Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sivusuhteita Instagramissa
Seuraa minua
Jaa Facebookissa