Skip to content

Kirjat 2020 – näitä odotan kevääksi

Posted in Ajankohtaista

Tämä on päivittyvä artikkeli. Lisään kirjoja sitä mukaa, kun tiedot kevään 2020 kirjoista täydentyvät.

Teos kevät 2020

Mikko Vienonen: Paskahousu. Kasvukertomus Harrista, joka unelmoi, mutta ei osaa tarttua toimeen, eikä tiedä mitä tehdä.

Sakari Huovinen: Isän kädestä. Ankaran isän kuoren takana olikin syvästi haavoittunut ja rakkaudessa riutunut mies. Menestynyt yrittäjä selvittää isänsä tarinan ja kokee vihdoin olevansa sinut itsensä ja menneisyytensä kanssa. Koskettava tietokirja, joka on ihan pakko lukea

Lue myös, mitkä kirjat olen lukenut tai kuunnellut vuonna 2020. Lista päivittyy.

Minerva kevät 2020

Johanna Gillbro: Ymmärrä ihoasi – Myyttejä, faktoja ja hyviä neuvoja. Kirjassa kerrotaan, mitä markkinoilla olevat ihonhoitotuotteet sisältävät, ja mitä ainesosia tuoteselosteista kannattaa etsiä sekä mitä ainesosia tulisi välttää.

Johanna Pakola: Mereen kadonneet. Vernan viimeinen matka 1948. Mitä tapahtui 25 aikuiselle ja lapselle, jotka hukkuivat vuonna 1948? Keitä matkustajat olivat ja miksi he lähtivät vaaralliselle matkalle salaa Uudestakaupungista? Ihan uskomattoman jännittävän kuuloista!

Into kustannus kevät 2020:

Mari Koistinen: Syötkö väärennettyä ruokaa? Elintarvikepetokset meillä ja muualla. Myös EU:n alueella on härskejä elintarvikepetoksia. Kirjassa kerrotaan selvitetyistä petoksista ja annetaan vinkkejä, miten itse voi tunnistaa petoksen.

Johnny Kniga kevät 2020:

Jonas Hassen Khemiri: Soitan veljilleni. Amor-niminen maahanmuuttajapoika etsii itseään nykypäivän Ruotsissa. Khemiriä on kutsuttu yhdeksi sukupolvensa kirkkaimmaksi ääneksi. En ole lukenut Khemiriä ennen, mutta nyt aion!


Like kustannus kevät 2020:

Samuli Laiho: Lasiseinä. Omaelämäkerrollinen kertomus nuoruuden tragedioista. Äidin alkoholismi ja kuolema. Laiho on Samuli Laiho on suomalainen säveltäjä, sanoittaja, tuottaja ja kitaristi.  Autofiktiiviset teokset kiinnostavat.

Jenni Multisilta: Yksi teistä kuolee. Psykologinen trilleri, joka sijoittuu fitnessmaailmaan. Kirjailija on ima-akrobatia- ja tankotanssiohjaaja sekä joogaopettaja. Ooh, tällaista en ole ennen lukenut.

Are Nikkinen: Haukivuoren Houdini. Silmänkääntäjä Aimo Leikas oli 60- ja 70-luvun Suomen superjulkkis. Hän hirttäytyi puuhun ja esiintyi lastenohjelmassa (ei ensiksi mainitulla tempulla) . Kustantamo kutsuu teosta true crime -henkiseksi. Leikas kuoli kohtalokkaasti vuonna 1976. Ihan pakko lukea!

kirjat kevät 2020
kNäitä kirjoja odotan ensi kevääksi!

WSOY kevät 2020

Tiina Laitila Kälvemark: H20. Hester on elänyt lapsuuden kaupungissa, jossa vesi tulvii kaduille. Vähitellen hän kehittää itselleen monta persoonallisuutta. Kun isäpuoli kuolee, Hester joutuu miettimään, mitä menneisyydessä on tapahtunut. Huh huh miten kiinnostava esittelyteksti.

Mooses Mentula: Toiset meistä. Tino rauhoittaa itseään katselemalla web-kamerakuvaa akvaarion pohjalla majailevista monneista. Kirjailija on kotoisin Kuhmosta, jossa vietin viime vuosituhannen viimeisenä vuonna mieleenpainuvan kesän. Aion lukea kirjan oikeastaan siksi ja koska kuvaus monneista viehättää.

Lara Prescot: Tätä ei koskaan tapahtunut. Rakkaustarina kylmän sodan aikaan. Romaani julkaistaan 28 kielellä ja siitä tehdään elokuvakin.

Maaret Kallio: Voimana toivo. Kuka ei rakasta Maaret Kalliota? Luen aina kaiken, mitä Maaret Kallio kirjoittaa. Tällä kertaa toivosta, jota ilman elämä ei ole mitään.

Gary John Bishop: Unf*ck Yourself. Lopeta märehtiminen, aloita elämä. Onko yksikään märehtijä lopettanut märehtimisen luettuaan self help -oppaan? Nämä kuuluvat aina lukulistalleni: ovat viihdyttäviä JA niistä saa aina jonkin elämänopin.

Jari Sinkkonen: Onnellinen lapsi. Kun Jari Sinkkonen sanoo jotain, mitä tahansa, ihmiset kuuntelevat. Kirjassa luvataan, että sen ohjeita noudattamalla voi kasvattaa onnellisen lapsen. Itselleni on useampi tenava, joten kiinnostaa substanssi kovasti.

Dolly Alderton: Kaikki mitä tiedän rakkaudesta. Autofiktio-alert! Deittikolumnisti kertoo, miten rakkaudessa on kaikki mennyt päin honkia – ja miten siitä selviää hengissä. Nautinnollista, hyvän kuuloista luettavaa.

Tammi kevät 2020

Maria Adolfsson: Myrskyvaroitus. Doggerland-sarjan toinen osa. Karen Eiken Hornby viettää joulua sairauslomalla, kun Doggerlandissa alkaa tapahtua. Rakastin ensimmäistä osaa ja tämän olen jo aloittanut ruotsiksi. Doggerland on kuvitteellinen saarivaltio, jossa tapahtuu aika paljon murhia.

Paula Noronen: Räkkärimarketin kassa. Tarja Kulho <3! Kasvoin kuunnellen Tarja Kulhoa radiosta, tarkemmin Radiomafiasta. Se oli jotain ennenkuulumatonta, ja minun oli vaikea muistaa, että Tarja Kulho ei ollut oikea ihminen. Kirjoitan teoksesta täällä!

Tara Koivukoski: Rikottu enkeli. Esittelytekstissä vihjataan että poliisin prosenttijengiksi nimeämä juokko voikin olla pelastaja. “Kuka on rikollinen, kuka suojelee heikompia?”. Omaelämäkerta.

Karisto kevät 2020

Tiina Tuppurainen: Kuvittelen sinut vierelleni. Anni ja Luka elävät rekisteröidyssä parisuhteessa onnellisina, kunnes Anni kohtaa Tukholmassa Elinin. Muutaman kuukauden kuluttua Anni on yksin, ilman Lukaa, ilman Eliniä. Autofiktiota! Tämä kirja on ihan pakko lukea, ja siinä on uskomattoman kaunis kansi. Kunhan kansi tulee kustantajan sivulle tarjolle, laitan sen tähän!

Otava kevät 2020

Eppu Nuotio: Elämänlanka. Ellen Lähde selvittää rikoksia, kotoilee ja rakastaa kukkasia. Olen lukenut Nuotion dekkareita aiemminkin ja rakastanut niiden tyyliä, joka poikkeaa täysin toisesta suosikistani, synkästä pohjoismaisesta murhatyylistä.

Stuart Turton: Evelynin seitsemän kuolemaa. Kartanon vieraat heräävät mysteerisesti samaan aamuun seitsemän kertaa. Jonkun pitäisi selvittää, miksi Evelyn kuolee ja kuka hänet murhaa. Oh, voinko käydä hakemassa tämän herkuin jo kustantamosta 😀 Ei haittaa jos ei ole loppuun asti käännetty.

Ruth Ware: Lukitut ovet. Rowania syytetään murhasta, jota hän ei ole tehnyt. Kas siinäpä lähtökohta. Dekkaria kuvataan tihetunnelmaiseksi.

Erik Axl Sund: Nukkemestari. Uskallanko lukea? Varistyttö-trilogian tekijöiden uutuus. Varistyttö oli varmaan pelottavinta, mitä olen koskaan lukenut. Tätä luetaan vain päivänvalossa.

Lue myös, mitkä kirjat olen lukenut tai kuunnellut vuonna 2020. Lista päivittyy.

Lähteet:
Liken kevät 2020
WSOY:n kevät
Tammi kevät 2020
Karisto kevät 2020
Otava kevät 2020
Innon kevät 2020
Teoksen kevät 2020

Seuraa, tykkää ja jaa Sivusuhteita!
error

4 Comments

 1. Kiinnostavia kirjoja! En ole vielä ehtinyt kevään kirjauutuuksiin perehtyä, mutta listaltasi pääsin jo poimimaan pari kiinnostavaa uutuutta. Ruth Ware kuuluu ehdottomasti lukulistalleni. Ja Räkkärimarketin kassa! Siitä en tiennytkään, mutta ilman muuta se täytyy lukea!

  1.11.2019
  |Reply
 2. Oi, olipa kiva löytää oma kirja tältä listalta! Toivottavasti kirja täyttää odotukset!
  Ja bongasin itsellenikin luettavaa: minua kiinnostavat näistä esimerkiksi deittikolumnistin seikkailut ja Räkkärimarketin kassa.

  2.1.2020
  |Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sivusuhteita Instagramissa
Seuraa minua
Jaa Facebookissa