Skip to content

Nanna Karalahdella on tärkeä viesti rakkaudesta – ja jokaisen pitäisi ymmärtää se

Posted in Ajankohtaista, and Parhaat kirjat

Jokaisen kannattaa lukea, mitä fitnesspersoona ja hyvinvointivalmentaja Nanna Karalahti kirjoittaa rakkaudesta.

Luin hyvinvointivalmentaja Nanna Karalahden aiemmin syksyllä ilmestyneen uuden teoksen Sinä pystyt (Wsoy, 2019).

Nimi on uskottavasti valittu. Kellään ei ole epäilystäkään, etteikö Nanna Karalahti pystyisi. Hän luotsaa useampaa bisnestä ja vaalii omaa henkilöbrändiään taitavasti sosiaalisessa mediassa.

Nanna Karalahti on naimisissa entisen jääkiekkoilija Jere Karalahden kanssa. Jere Karalahti on ollut otsikoissa monenlaisista asioista. Jos et tunne miehen taustaa, voit lukea vaikka tämän, tämän tai tämän jutun.

Nanna Karalahden viesti

Kirja sisältää Karalahden usein lehdissä kuullun henkilötarinan, voimaannuttavia treenivinkkejä ja vahvan viestin siitä, että sinäkin pystyt. Mutta kirjan tärkein sanoma ei ole vielä tullut mielestäni vastaan missään.

No, esittelen sen fanfaarien jälkeen tässä:

Hattu päästä, niiaus, kumarrus ja kädenvääntö päälle: kirja sisälsi konkreettisen oivalluksen rakkaudesta, jonka ihan jokaisen pitäisi sisäistää.

Nanna Karalahti: Sinä pystyt. Wsoy 2019

Jos olet parisuhteessa, tulossa tai menossa sellaiseen – pysähdy. Pohjustan.

Yksi yleisimmin kuulluista rakkausmyyteistä kuuluu, että sinun, joka tursuat rakkautta, pitäisi hyväksyä kumppanisi sellaisina kuin hän on.

Jos olet parisuhteessa, tulossa tai menossa sellaiseen – pysähdy.

Kumppani on voinut olla aiemmassa elämässä tunnekylmä peluri tai takertuva hysteerikko. Hänellä on voinut olla vahva viehtymys moniavioisuuteen aikana, jolloin sanaa polyamoria ei ollut vielä lanseerattu.

Hän on ollut sairaalloisen pedantti tai auttamaton sottapytty.

Hän on pelannut rahansa säännöllisesti.

Hän on ollut turhamainen ja tuhlannut palkkansa antiikkikelloihin.

Hänen ekologisuutensa ilmennyt ehkä siten, että hän ei vaihda alushousujaan kuin pakon edessä.

Hän on voinut olla kaikkea sitä, millä sinun must have -listallesi ei ole ollut asiaa.

Pystytkö siihen

Kun teistä tähtien vinkeän asennon vuoksi tulee pari, sanot ystävillesi luottamuksellisesti: Onhan hänellä ollut vähän kaikenlaista, mutta hyväksyn hänet sellaisena kuin hän on.

Paitsi että et tietenkään hyväksy.

Ihmiset tuntuvat hyväksyvän toistensa MENNEISYYDEN, mutta toivovat kovasti, että he parisuhteessa tällä kertaa olisivat JOTAIN MUUTA kuin mitä he ovat olleet.Sinua alkaa aika pian jurppia se tosiasia, että palava rakkautesi ei olekaan muuttanut hänen perusluonnettaan, ja hän on edelleen jokaisella tavalla samanlainen kuin hän on ollut elämänsä jokaisena päivänä ennen sinua.

Tähän samaan ansaan on langennut miljoona ihmistä ennen sinua. On helppo hyväksyä toisen menneisyys, ja vielä helpompi on olla ymmärtämättä, että ihminen harvoin muuttuu ratkaisevasti mihinään suuntaan.

Nanna Karalahti tämän on ymmärtänyt.

Hän kertoo kirjassaan Sinä pystyt, että parisuhde Jere Karalahden kanssa on tuonut paljon yllätyksiä ja päänvaivaa eteen.

– Olemme käyneet läpi hänen menneisyytensä, sekoilunsa päihteiden kanssa, ihmissuhdeongelmat ja muun loan, sillä minulle on tärkeää ymmärtää miksi hän on elänyt niin kuin on elänyt.

Tiedon avulla Nanna Karalahti kertoo päässeensä yli siitä, millaista elämää mies on elänyt.

Mutta: se varsinainen oivallus tulee tässä.

Minä olen tehnyt aikoinani valinnan ja alkanut seurustella miehen kanssa, jolla on sekava historia. En siis voi olettaa, että aviomieheni on kultapoika, jonka kanssa ei koskaan sattuisi mitään.

Nanna Karalahti kirjassa Sinä pystyt

Samalla tavalla me muut sukkavuorten takaa katsomme aamuisin ihmistä, jonka kanssa ihan itse olemme päättäneet seurustella. Olemme tienneet, millainen ihminen hän on – ja edelleen päättäneet olla yhdessä hänen kanssaan.

Toisen ihmisen hyväksyminen tarkoittaa toden totta sitä, että hyväksyy ja ymmärtää myös sen, että jos hän on ollut sottapytty, hän pysyy sottapyttynä. Jos hän ei ole ymmärtänyt raha-asioiden päälle, hän ei ymmärrä vastaisuudessakaan. Jos hänelle on sattunut ja tapahtunut, jatkossakin tapahtuu.

Jos ihmisellä on sekava historia, hän ei todennäköisesti muutu henkiseksi tilintarkastajaksi.

Haittaako se? Ei häntä itseään. Jos tahdot pysyä matkassa, muuta omaa ajattelutapaasi. Älä oleta, että ihminen on muuta kuin historiansa. Hyväksy se – tai jatka matkaa.

Kenelle: Hänelle, joka kaipaa kevyttä tsemppiä elämäänsä, tavoitteellisuutta treeniinsä tai uskoa siihen, että niukoista oloista voi ponnistaa omannäköiseen, taloudellisesti tyydyttävään elämään.

Nanna Karalahti: Sinä pystyt. (Wsoy, 2019)

Seuraa, tykkää ja jaa Sivusuhteita!
error

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sivusuhteita Instagramissa
Seuraa minua
Jaa Facebookissa